Vlaeynatie neemt swagemakers over

Vanaf 1 januari 2019 maakt Swagemakers Intermodaal Transport onderdeel uit van de Vlaeynatie groep. Sinds enkele jaren was er al een hechte samenwerking tussen de bedrijven. Dit vanwege de realisatie van het gezamenlijke 3MCT: Tri-Modaal Containerterminal Terneuzen. Destijds was het nog geen doel om samen te gaan in één bedrijf, maar hier is nu dus verandering in gekomen.

“Arno Swagemakers polste bij ons of we interesse hadden in de overname van zijn bedrijf. Hij wilde de dagelijkse leiding graag overdragen”, legt Vlaeynatie CEO Paul van den Broeck uit. “We werkten al nauw samen bij 3MCT en ook voor ons overige transport was Swagemakers onze preferred supplier. Natuurlijk hebben we eerst alle pro’s en contra’s in kaart gebracht, voordat we een beslissing namen. Enerzijds de opportuniteiten, die een samenwerking kan bieden, anderzijds specifieke factoren die van toepassing zijn in de transportsector, zoals het structureel personeelstekort. De uiteindelijke conclusie: ja, dit gaan we doen! Het bedrijf heeft hetzelfde DNA als Vlaeynatie, hands-on. En de overname versterkt onze activiteiten. We kunnen nu van deur tot deur service bieden aan onze klanten.”

Wat gaat er veranderen?

“Never change a winning team”, begint Paul als we naar de veranderingen vragen. “We veranderen allereerst niks, zelfs niet de naam. Swagemakers is een bekende naam in de transportsector, dus dat laten we graag zo. Verder blijven ook de functies en de locatie van het bedrijf hetzelfde. Na verloop van tijd gaan we natuurlijk ook kijken naar de synergie van beide concepten. Waar we van elkaars processen kunnen leren en profiteren. En mochten we kansen zien voor uitbreiding, dan is de ruimte hiervoor aanwezig.”

Al met al dus een mooie stap voor het bedrijf. “Absoluut. En voor onze medewerkers. Doordat het bedrijf zich versterkt en verbreedt krijgen zij meer kansen en doorgroeimogelijkheden. Ook potentieel nieuwe kandidaten zal dit ongetwijfeld aanspreken.”