Nordic Bulkers AB

Nordic Bulkers AB (Zweden) is een van de belangrijkste klanten van Swagemakers Intermodaal Transport BV. Het bedrijf is toonaangevend in Scandinavië op het gebied van bulktransport en doet dit met een eigen vloot van speciaal ontworpen 20’, 30’ en 40’ containers voor het vervoer van droge en vloeibare bulkgoederen. 

 

Meer dan 2.000 bulkcontainers

Nordic Bulkers AB is gespecialiseerd in nationaal en internationaal transport, opslag, handling en andere logistieke diensten voor droge en vloeibare bulkproducten. Jonny Carlred: “Een meerderheid van onze klanten is te vinden in de petrochemische industrie.”

Nordic Bulkers heeft meer dan 2.000 bulkcontainers, die worden gebruikt voor het vervoer tussen landen in West-Europa. Terminals voor opslag, handling en distributie van bulk en verpakte producten bevinden zich in Wallhamn en Oxelosund. In Solna is er een Business Area voor industriële producten en voedingsmiddelen.

 

Langdurige relatie

Swagemakers Intermodaal Transport BV is al 20 jaar actief voor Nordic Bulkers in de Benelux, het Ruhrgebied en Noord-Frankrijk. Het gebruikt een groot aantal van de 30 ft en 40 ft containers die worden ingezet voor granulaten en meer voor klanten als Dow en Borealis.

Jonny Carlred: “Nordic Bulkers begon te werken in het midden van de jaren negentig met Swagemakers Intermodaal Transport BV voor onze klant Dow Chemicals en dat doen we nog steeds tot op de dag van vandaag. Ze laden en lossen containers en doen ander soort logistiek werk voor ons. Echter, het bedrijf is gegroeid en we werken nu ook met hen samen op andere logistieke terreinen.

We vertrouwen elkaar altijd en de samenwerking is gegroeid van jaar tot jaar. Ze zijn volledig toegewijd en altijd bereid om een goede job te doen. We hebben niet veel klanten en bedrijven die voor ons werken. Maar degenen waarmee wij werken betekenen veel voor ons, zoals Swagemakers Intermodaal Transport BV. “