Rhenus Air & Ocean N.V.

Rhenus is de meest toonaangevende logistieke leverancier in Europa. Rhenus Air & Ocean N.V. in België concentreert zich op zeevracht, luchtvracht en magazijnactiviteiten. Rhenus opereert onder andere vanuit Antwerpen, Brussel en Luik.

Rhenus is een asset-driven organisatie geeft Jan Dekker aan. Hij is Managing Director Rhenus Air & Ocean N.V: “We bezitten zelf binnenschepen en coasters voor middellange afstanden. Daarnaast opereren we ook vanuit eigen terminals en magazijnen en bezitten we eveneens zelf hijskranen en vrachtwagens. Wij behandelen de goederen effectief met eigen middelen. Daarmee maken wij het verschil.”

Stevige samenwerking

Rhenus werkt sinds 1980 nauw samen met Swagemakers Intermodaal Transport BV: “De familie Swagemakers ken ik heel lang. We hebben destijds bijvoorbeeld logistiek goed samengewerkt voor Dow Chemicals in Terneuzen. De vader van Arno Swagemakers heb ik behoorlijk goed gekend evenals zijn oom.

De familie ligt mij na aan het hart. Het zijn harde werkers. Als je er iets aan vraagt en ze geven hun akkoord, dan weet ik ook dat het goed komt. De samenwerking is transparant en, als het mogelijk is, genereren we werk voor elkaar.”

Samen in joint venture

Recent is Rhenus, samen met een derde partner, een joint venture gestart met Swagemakers Intermodaal Transport BV. Jan Dekker: “Het betreft hier een binnenvaartdienst tussen Antwerpen en Westdorpe. Wij verzorgen de goederenstromen per container tussen deze beide locaties. Swagemakers Intermodaal Transport BV neemt het wegvervoer voor haar rekening en de lokale coЪrdinatie van de belading van de container.

Rhenus heeft een binnenschip in deze samenwerking ingebracht. Een derde partij behandelt de goederen in de magazijnen en op de terminal. Als je een dergelijke samenwerking zoekt, dan moet je heel zeker van elkaar zijn, en dat zijn we ook van Swagemakers Intermodaal Transport BV.”

Lees hier het artikel over de Joint Venture in de PZC.