Outokumpu Stainless Steel Terneuzen

Nabij Westdorpe is sinds 1992 Outokumpu Stainless B.V. gevestigd, onderdeel van het Finse moederbedrijf Outokumpu Groep. Marktleider in roestvast staal. Vanaf het begin wordt er nauw samengewerkt met Swagemakers Intermodaal Transport BV.

 

Frank de Meijer: “Ze zijn een gewaardeerde partner en buurman. Arno Swagemakers liep ooit bij ons bedrijf stage vanuit zijn logistieke studie." De vestiging krijgt als finishing department wekelijks, met 5 schepen, rollen staal aangeleverd vanuit het moederbedrijf in het Finse Tornio.

Frank de Meijer: “Deze rollen roestvast staal verwerken wij op onze eindlijnen klantspecifiek tot halffabrikaten, voornamelijk voor de Europese markt.” De ligging en de goede aansluiting op het Europese wegen-, water- en spoornet maakten van deze vestiging een belangrijke productie-, maar ook logistieke draaischijf van de Outokumpu Groep. 

 

Langdurige samenwerking

Met Swagemakers Intermodaal Transport BV werkt de vestiging in Westdorpe al samen sinds zij hier circa 25 jaar geleden is gevestigd: “Voornamelijk verzorgen zij de logistiek voor ons in de Benelux. Al onze Nederlandse en Belgische klanten zijn zeer gewend geraakt aan de goede service van Arno Swagemakers en zijn team. Eveneens zoeken zij voor ons intermodaal transport op eigen initiatief samenwerking met partners om ons totaal te ontzorgen.”

Logistieke niche: recycled stainless steel

Een logistieke niche die Swagemakers Intermodaal Transport BV ook voor Outokumpu organiseert, is het naar de site in Westdorpe terugvervoeren van reststromen, voornamelijk recycled stainless steel. Frank de Meijer: “Dit gaat vervolgens naar de moedervestiging in Finland voor omsmelting en toepassing in onze nieuwe producten. Ons aandeel in recycled stainless steel is het grootste in de industrie. Swagemakers speelt ook een logistieke rol in deze duurzame reststromen.”