Nieuwe trafiek van Lineas Intermodal voor 3MCT (Vlaeynatie) verbindt North Sea Port met havens van Antwerpen en Zeebrugge

Brussel, 20 maart 2019 – Lineas Intermodal  en 3MCT (dochteronderneming van Vlaeynatie) slaan sinds februari de handen in elkaar voor een nieuwe trafiek tussen het havengebied van North Sea Port en de havens van Antwerpen en Zeebrugge. Vanuit de 3MCT terminal in Westdorpe, net over de Nederlandse grens langs het kanaal Gent-Terneuzen, vertrekt drie keer per week een trein richting de havens van Antwerpen of Zeebrugge. De containers zijn bedoeld voor export naar de deepsea markt via de Belgische havens.

Sinds februari verzorgt Lineas Intermodal een nieuwe trafiek voor 3MCT, dat recent ook Swagemakers Intermodaal Transport overnam. Driemaal per week rijdt een trein vanuit de 3MCT terminal van Vlaeynatie in Westdorpe, Nederland, naar de terminals aan het Deurganckdok op de Antwerpse Linkeroever (kaai 1742 op maandag en woensdag, kaai 1700 op vrijdag). Diezelfde trein wordt ook flexibel ingezet naar Cosco Shipping Ports in Zeebrugge.

Vlaeynatie koos voor deze route resoluut voor een verdere uitbouw van een multimodaal systeem via 3MCT (3 Modal Container Terminal): “Aangezien de aanlevering van containers per binnenschip bij momenten sterk onderhevig is aan congestie aan de waterkant van de grote terminals aan het Deurganckdok en we anderzijds vervoer over de weg, omwille van de fileproblematiek, maximaal trachten te vermijden, drong een efficiënte verbinding per spoor zich meer en meer op” vertelt Dirk Vercruyssen van Vlaeynatie. “Met deze drie treinen per week houden we op die manier ongeveer 19.000 vrachtwagens per jaar van de baan tussen de Antwerpse/Zeebrugse haven en North Sea Port.”


“De nieuwe trafiek is een mooi voorbeeld van hoe we samen met onze klanten de modal shift van vrachtvervoer naar het spoor kunnen verwezenlijken,” zegt Sam Bruynseels, managing director van Lineas Intermodal. “Door het transport tussen de belangrijke havens volledig op het spoor te zetten, nemen we concrete actie om de mobiliteitsproblemen tegen te gaan.”

Sinds 4 februari rijdt Lineas driemaal per week een bloktrein tussen Westdorpe en Antwerpen en/of Zeebrugge. Op termijn kan deze verbinding uitgebouwd worden naar een dagelijkse trafiek.

Ga voor meer informatie over Lineas Intermodal naar www.lineas.net